Dun of fijn haar?

Dun of fijn haar?

Dun of fijn haar? Hier wat tips voor extra volume!

De strijd aangaan met dun of fijn haar is niet gemakkelijk. Het lijkt wel of je het beste helemaal niets aan fijn haar kunt doen! Conditioners en styling producten lijken alleen maar gewicht toe te voegen waardoor je haar nog zwaarder wordt en nog platter naar beneden valt. Wat kun je dan wel doen? Wij geven je alle tips om dun of fijn haar te verzorgen en te stylen zodat je kapsel meer volume krijgt. Probeer onze tips en zie wat gebeurt!

De verzorging van fijn haar

Fijn haar bevat vaak te veel vocht waardoor het slap en futloos langs je gezicht hangt. Als je haar geen chemische behandeling heeft ondergaan (kleuren, permanent) dan is het gebruik van een shampoo voor fijn haar voldoende. Kies voor een milde shampoo en probeer daar zo weinig mogelijk van te gebruiken. De speciale volumeshampoos die de meeste merken in hun assortiment hebben zijn ook geschikt voor fijn haar, zij geven je haar meer ‘lucht'. Een gewone conditioner, masker of zware spoeling maakt het haar zwaarder dan nodig is en kun je dus beter niet gebruiken.Heb je wel gekleurd of gepermanent haar, of maak je vaak gebruik van drogers en/of stijltang dan is een conditioner wel noodzakelijk om je haar in conditie te houden. Breng de conditioner alleen op de uiteinden van het haar aan en niet in de buurt van de hoofdhuid. Dan zakt je haar niet zo gemakkelijk naar beneden en blijft het licht.

Dun of fijn haar stylen

Als je dun of fijn haar hebt wil je bij de styling van je kapsel zo veel mogelijk volume toevoegen.
Dit zijn onze tips:

  • Stylingtip 1

    Wacht tot je haar bijna droog is en rol je haar dan op brede rollers. Breng deze rollers bij de wortels aan om volume toe te voegen. Föhn je haar nogmaals en laat het daarna voldoende afkoelen. Draai de rollers er voorzichtig uit.
  • Stylingtip 2

    Breng een stylingproduct aan dat voor volume zorgt. Houd je hoofd ondersteboven en föhn je haar terwijl je haar naar voren leunt. Droog eerst de wortels. Föhn wel steeds in de richting van je haarpunten voor een mooie glans.Stylingtip 3: Als je klaar bent met föhnen breng je gericht op slechts enkele delen van je kapsel wat haarlak aan. Hierdoor krijgt het kapsel niet alleen een betere steun, maar blijft het ook langer zitten. Wat je niet moet doen is het hele kapsel met haarlak bespuiten, want dan wordt het haar veel te zwaar.

En dit kunnen wij voor je doen

Ook de kapper heeft natuurlijk tips en tricks voor fijn haar. Wat denk je van een aanzet/volume permanent? Deze vorm van permanent geeft bijna geen krullen, maar zorgt ervoor dat je haar meer volume krijgt. Het is vergelijkbaar met het volume dat je krijgt wanneer je haar droog föhnt met je hoofd naar beneden. Of denk eens aan Serioxyl!

Goed aangebrachte highlights en lowlights in je kapsel kunnen de illusie van volume wekken. Het maakt het haar niet alleen wat levendiger, maar het blondeer middel zorgt er ook voor dat het haar een beetje opzwelt waardoor het wat voller wordt. Toch moet je er ook voorzichtig meer zijn want het kan ook juist het fijne haar beschadigen. Maar daar kunnen wij u natuurlijk over adviseren.

Een goede coupe is voor fijn haar een must. Bij dun en fijn haar passen zowel laagjeskapsels als uitgerafelde kapsels. Om het kapsel voldoende steun te geven moeten de onderste haren niet uitgedund worden.Een mooie snit voor fijn haar is een A-lijn bob op kinlengte. Extra mooi is een zijscheiding of een piekerig geknipte pony. Let er wel op dat je nieuwe kapsel ook goed bij je gezichtsvorm past.