Te vet of te droog?

Te vet of te droog?

Te vet?! Te droog?! Z³ doe je er wat aan!

'Wat doe ik tegen vet of droog haar': dagelijks krijgen wij kappers deze vragen gesteld. Vet en droog haar zijn lastig problemen, maar met een paar handige tips kom je een heel eind!
Vet haar krijg je doordat de talgklieren in je hoofdhuid te snel werken. Deze zorgen voor een overmatig afscheiding en wanneer je je haar kamt verdeel je deze vettige afscheiding over de lengte van je haar. Het gevolg? Je haar wordt zwaar en je kapsel plat.

Voorzichtig wassen

Om vet haar te verminderen moet je het haar allereerst met een shampoo wassen die bij jouw haartype past. Je kapper kan je hierin het beste advies geven. Vervolgens moet je het haar ook op de juiste manier wassen, dat betekent niet te hard op je hoofdhuid drukken. Zo voorkom je activering van de talgklieren. Kam of borstel daarna alleen je haar (dus niet je hoofdhuid!) en föhn je haar op een lauwe blaasstand (te heet activeert de talgklieren). Vet haar kan overigens ook worden veroorzaakt door hormoonwerking en slechte eetgewoontes.

Extra verzorging

Chloorwater, zonlicht, föhnen of kammen: stuk voor stuk boosdoeners die droog haar kunnen veroorzaken. Maar ook een trage of slechte werking van de talgklieren kan droog haar tot gevolg hebben. En wat denk je van een niet-deskundig uitgevoerde chemische behandeling? Je haar raakt erdoor uitgedroogd en beschadigd. Om droog en beschadigd haar te herstellen kun je gebruik maken van diverse speciale producten, waaronder shampoos, conditioners, verzorgers en extra intensieve kuren. Al deze producten brengen het vochtgehalte in je haar weer op peil en verwennen het dankzij verzorgende ingrediënten.Tip: Conditioners vormen een fijne verwennerij voor je haar maar zijn w©l een tijdelijke oplossing. Eenmaal aanbrengen helpt niet echt. Droog en beschadigd haar vraagt om een blijvende verzorging